Три четвърти от представителите на поколението Y (родените между 1980

...
 Три четвърти от представителите на поколението Y (родените между 1980
Коментари Харесай

Младите британци предпочитат да инвестират в биткойн, отколкото в имот

 Три четвърти от представителите на поколението Y (родените сред 1980 и 2000 година – бел. ред.) във Англия биха предпочели да вложат парите си в акции, облигации или биткойн вместо в парцели, демонстрира проучване на строителната компания Get Living, представено от Financial Times.   Според него младежите обръщат тил на отслабващия заможен пазар в страната. Една пета от хората на възраст сред 21 и 35 години биха предпочели да влагат в криптовалутата биткойн, в сравнение с в парцел, а друга една пета счита, че банковата сметка е по-добра инвестиция от жилището.   Около две трети от участвалите в допитването 3 хиляди английски младежи наемат дома, в който живеят. Около половината от младите притежатели на жилища пропоръчват на наемателите да продължат да живеят чартърен. Над половината от представителите на поколението Y споделят, че инвестицията в парцел покрай мястото, където живеят в идните пет години е „ висок риск “.   Около половината от участниците в допитването декларират, че след придобиването на жилище са заживели на по-неудобно място, а 45% споделят, че са пропуснали „ прелестни благоприятни условия за работа “ поради „ неуместното “ местонахождение на дома им.   Докладът открива още, че младежите са внимателни, когато става въпрос за вложения в парцели. Тяхното държание подхожда с това на притежателите на жилища с капиталова цел, които заобикалят да се снабдяват с нови жилища за отдаване чартърен поради фискалните ограничения на държавното управление.
 

През 2016 година някогашният министър на финансите Джордж Озбърн вкара по-висок гербов данък с 3 процентни пункта за жилища с капиталова цел и втори домове.

За разлика от вложителите, които купуват спомагателни жилища, хората, придобиващи парцел за лично прилагане, се възползват от ограниченията на държавното управление в поддръжка на собствеността върху жилища, в това число програмата Help-to-Buy.

Въпреки това собствеността върху парцел остава отвън обсега на мнозина, защото цените на жилищата надвишават растежа на заплатите в доста елементи от страната.

Отделно проучване, оповестено тази година от института Resolution Foundation, откри, че една трета от младежите няма да могат да си разрешат личен дом, до момента в който се пенсионират.

Но има признаци за изстудяване на пазара. Последните  данни на Кралския институт на лицензираните оценители на парцели  установи, че английският жилищен пазар е останал без смяна през май. Според компанията Nationwide цените на жилищата в Лондон са намалели за първи път от 2009 година предишния септември, до момента в който цените на жилищата в цялата страна са отбелязали спад с 0,2% в последните три месеца.
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР